Voeding

Er bestaat geen dieet voor diabetes. U moet geen specifiek dieet volgen maar wel uw eetgewoonten aanpassen aan uw nieuwe situatie. Dat betekent dat u evenwichtig en gevarieerd moet eten, rekening houdend met uw diabetes. En dat moet u blijven doen. Het zal natuurlijk even duren voor u zo ver bent. Heb geduld! Gun u zelf wat tijd en u zult vanzelf aan de nieuwe manier van eten wennen.

Evenwichtige voeding

Een evenwichtige voeding is een van de belangrijkste factoren voor een evenwichtige glykemie. Als u niet evenwichtig eet, kunt u uw diabetes verergeren.

Lees meer

Kook kunsten

Om goed en licht te koken, hebt u natuurlijk producten van goede kwaliteit nodig maar moet u ook goed uitgerust zijn!

Lees meer

Vrienden ontvangen

Krijgt u graag familieleden, vrienden of collega's op bezoek? Bent u een gezelligheidsmens? Dat is heel goed te verzoenen met een evenwichtige voeding. Gasten ontvangen, feesten, op restaurantbezoek gaan en toch verstandig eten: het kan prima. U zult zelfs merken hoe gemakkelijk het is!

Lees meer

Op restaurant

Denkt u dat u op restaurant niet evenwichtig kunt eten? Natuurlijk kan dat wel, als u de regels van een gezonde voeding maar in gedachten houdt. Leer hoe u de vele mogelijkheden en subtiliteiten van de kaart kunt gebruiken om uw eigen menu samen te stellen… Deze tips gelden ook voor mensen zonder diabetes!

Lees meer

Concrete voorbeelden

Hierna enkele voorbeelden van een gezonde voeding voor het leven van alledag. Als u de keuze hebt tussen twee equivalente producten, kiest u dat met de minste calorieën en zeker met de minste vetten.

Lees meer

In de supermarkt

De boodschappen zijn een belangrijk moment voor uw voedingsevenwicht. Leer de juiste keuzes te maken voor een gezonde voeding!

Lees meer

Recepten

Gevarieerd en evenwichtig eten combineren met diabetes en lekker eten, het kan ! De recepten die bereid werden door een diëtiste van « l’Hôpital de la Pitié (Magali Baudot) en een chef kok (Sophie Brissaud) zullen je leren van evenwichtig te eten zodat je je diabetes nog beter onder controle houdt.

Lees meer