Recepten

Gevarieerd en evenwichtig eten combineren met diabetes en lekker eten, het kan ! De recepten die bereid werden door een diëtiste van « l’Hôpital de la Pitié (Magali Baudot) en een chef kok (Sophie Brissaud) zullen je leren van evenwichtig te eten zodat je je diabetes nog beter onder controle houdt.

Spiesjes van watermeloen met gerookte zalm

Deze spiesjes zijn perfect als voorgerecht bij een zomerse maaltijd of als aperitiefhapje.

Download

Bruschetta met zeebarbeel

De zeebarbeelfilets kunnen worden vervangen door sardienen of makreelfilet, of zelfs door kleine calamares die kort gebakken zijn op hoog vuur.

Download

Auberginekaviaar à la minute

Er zijn ontelbaar veel recepten voor auberginekaviaar , dit was in de jaren 90 de specialiteit van een beroemde bar op Rhodos.

Download

Ceviche van goudbaars

Voor dit Mexiaans gerecht hebt u een vis nodig met stevig vlees dat echter niet elastisch is.

Download

Spinazie met yoghurt

Dit is een Iranees gerecht. U kunt dit zo eten of gebruiken om rauwe of licht geblancheerde groenten in te dippen.

Download

Soep van zoete aardappelen en tomaten

Deze Braziliaanse soep zal u verrassen met haar fijne smaak.

Download

Taboulé met granaatappel

Dit is een lichtjes aangepaste Syrische taboulé.

Download

Tonijntartaar met gember

De avocado geeft extra kleur en een romige textuur.

Download

Sint-jakobsvruchten met kruidensaus

Dit is een gerecht dat u kunt bereiden vanaf november, wanneer er volop verse Sint-jakobsvruchten verkrijgbaar zijn.

Download

Kip en couscous met zeven groenten

Deze uiterst volwaardige maaltijd met zetmeel, groenten en proteinen kan worden aangevuld met een slaatje

Download

Groentelasagne

Maak de saus voldoende vloeibaar omdat niet-voorgekookte lasagnebladen veel vocht opslorpen.

Download

Normandische zalmterrine

Een verse gemengde salade past uitstekend bij deze zalmterrine.

Download

Varkensvoorbout met linzen en specerijen

Het kruidentuiltje maakt deze eenvoudige en klassieke basis lichter verteerbaar en geeft het een originele en aantrekkelijke smaak.

Download

Parelhoen met zuurkool

Als u vindt dat het gerecht te droog wordt of te veel ingekookt is, voeg dan wat wijn, bouillon of water toe.

Download

Stoofpotje van runderwangen

Bewaar de bouillon. Zet hem op een koele plek (in de koelkast of buiten in de winter) en verwijder ‘s anderendaags al het vet van het oppervlak, warm het terug op en zeef hem. U kunt hem zo gebruiken of als basis voor soep.

Download

Kalfstajine met groenten

Als u gebruik maakt van een echte tajine voor dit gerecht, zal de kooktijd korter zijn dan in een stoofpot (ongeveer 1/4 van de duurtijd).

Download

Canelés van Mag

Deze canelés de Bordeaux dienen opgegeten te worden op de dag zelf, het is een gebakje dat niet kan worden bewaard.

Download

Pannenkoeken duizend gaten (baghrir)

De baghrir, ook wel "Duizend gaten pannenkoeken" zijn een klassiek Maghreb

Download

Pannenkoeken met bloedsinaasappel

Hier hebben we gekozen voor bloedsinaasappelen omwille van hun heerlijke smaak – die doet denken aan frambozen en zwarte bessen - en hun mooie kleur.

Download

Appelcrumble

Dit Amerikaanse nagerecht is even snel voorbereid als het gebakken is.

Download

Génoise met cacao

Dit deeg is zeer luchtig en licht en perfect als u zin hebt in een stukje stukje taart zonder dat het slecht is voor uw dieet.

Download

Chocolademousse

U kunt de Earl Grey-thee vervangen door een snuifje kaneel, kardemom, een theelepel vanille-extract of een beetje sterke espresso.

Download

Fijne aardbeientaart

Als het deeg plakt wanneer u het uitrolt, strooi dan wat bloem of fijn griesmeel op het werkvlak en het deeg.

Download

Appel-gembertaartjes

Dit middeleeuws recept kan ook worden gemaakt met peren of kweeperen. In dit laatste geval dienen de vruchten langer in de oven te staan : reken op 50 minuten.

Download